Ellenállhatatlan, laktózmentes és krémes, diétás sajttorta!

Ez egy New York-i stílusú sajttorta.

Ha betartjuk azt az egyszerű technikát, mely szerint a sütőben hagyjuk kihűlni, soha nem fog megrepedni a tortánk.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olvasztott laktózmentes vaj
  • 18 dkg graham keksz, (összetört)
  • 1/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csésze laktózmentes tejföl
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 22,5 dkg krémsajt (laktózmentes)
  • 1 1/2 csésze kókuszvirág cukor
  • 2/3 csésze laktózmentes tej
  • 4 db tojás
  • 1 teáskanál reszelt citrom
  • 1 teáskanál reszelt narancs

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt (175 fok).
  2. Zsírozzunk (olajozzunk) ki egy 22 cm-es kapcsos tortaformát.
  3. Tegyük egy tálba és törjük össze a kekszet apró darabokra, majd keverjük össze a morzsát az olvasztott vajjal és nyomkodjuk a tortaforma aljába úgy, hogy kb. ½ cm-t az oldalára is nyomkodjunk.
  4. Keverjük fel a krémsajtot és a cukrot egy fakanállal egy nagy tálban addig, amíg egyenletes állagot nem kapunk (kb. 3-5 percig).
  5. Öntsük a tejet a tejszínes sajtkeverékbe és így keverjük tovább.
  6. A tojásokat egyesével adjuk hozzá a masszához és mindegyik hozzáadás után alaposan dolgozzuk el.
  7. Óvatosan adjuk hozzá a lisztet és a vaníliakivonatot is.
  8. Keverjük bele a citromhéjat, a narancshéjat és a tejfölt, majd egy habverővel keverjük egyenletes állagúra.
  9. Öntsük a keveréket az előkészített tortaformába.

Előmelegített sütőben süssük addig, amíg a szélek szépen fel nem emelkednek és a sajttorta felülete szilárd nem lesz, kivéve egy kis helyen a közepén, akkor jó, ha enyhén megrázzuk a formát és a közepe kocsonyásan remeg.(körülbelül 1 óra).

Amikor elkészült a sajttorta, kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk hűlni a sütőben 3-4 órát. Ez megakadályozza a repedések kialakulását a sajttorta tetején.

Nagyon finom és mutatós, ha például friss eperszósszal tálaljuk, ennek receptjét itt olvashatjátok. Jó étvágyat ehhez az ínyencséghez!  🙂

 

 

Az eredeti recept forrása: https://www.allrecipes.com/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.