Energiacsökkentett céklás süti

 

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 200 g cékla (én előfőzöttel dolgoztam)
  • 60 g diabetikus édes lisztkeverék (keverni is lehet 30 g szénhidrátcsökkentett liszt és 30 g zabliszt. Én most keverten használtam.)
  • 60 g holland kakaópor,
  • 8 evőkanál édesítő (eritrit, xilit stb) ízlés szerint lehet kicsit több is.
  • 2 csipetnyi szódabikarbóna,
  • 1 csipetnyi só,
  • 2 evőkanál folyékony kókuszolaj

A céklát pürésítsük össze aprítógépben. Mérjük ki a lisztet, a kakaóport és a sóval, szódabikarbónával keverjük el. A tojások fehérjét az édesítővel kézi habverővel magas fokozaton keverjük habosra, majd adjuk  hozzá a tojások sárgáját, amivel tovább keverjük a habot, majd az olajat, azután a pürésített céklát is. Végül óvatosan forgassuk bele a lisztes keveréket. Öntsük formába (A-4-es tepsi) és előmelegített sütőben 33-35 percig süssük. (Gázsütőben 5-ös fokozaton – ez kb. 180 fok.)

Csokimázzal, vagy málna, eper, erdei gyümölcsös öntettel még finomabbá tehetjük.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Leave a Reply