Nagyon finom és teljesen egészséges édesség.
Hozzávalók:
- 25 dkg sovány túró
- 6 evőkanál zabpehely (finomabb szemű)
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1 evőkanál barnacukor (erytritol)
- 2 evőkanál barnacukor (erytritol) darálva
- 1 kávéskanál vanília kivonat
- 250 g joghurt (zsírszegény)
Elkészítése:
- A hozzávalókat egy tálban összekeverjük (túrót, erytritolt, vaníliát, tojást, zabpelyhet ) és két órát hagyjuk pihenni (ha van rá idő).
- Gombócokat formálunk a masszából.
- Ha felforrt a víz, lassan megfőzzük benne a gombócokat.
- A darált diót enyhén megpirítjuk és összekeverjük a cukorral (nád, barna, édesítők) és a kifőtt gombócokat megforgatjuk benne.
- Fogyaszthatjuk joghurttal, porcukorral (erytritol), fahéjjal, mint a hagyományos túrógombócot.
Elkészítési idő: 15 perc, főzési idő: kb. 10 perc








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.