Szoky konyhájából való ez a ragyogó babos étel. Rengeteg variációját lehet elkészíteni, ízlés szerint. Akár még bab nélkül is, ha estleg nem szeretnéd a babot 🙂
„Babos burgundi sertésoldalas, amit akár ünnepekre, vagy éppen akkor csak ennétek egy finomat ajánlok nagy szeretettel! Elkészítése egy kis előkészülettel nagyon egyszerűen elkészíthető csak kell tolnod a sütőbe és lehet sok egyéb dologgal foglalkozni míg nem nem sül. Aki alkohol nélkül kell elkészíteni úgy is roppant finom ételt fog kapni! Annak, aki mindig a bornak azt az erőteljesebb ízeit érezte el az első lezárásban, a sütőt tehát készülést megelőzően 15 – 20 perccel előtte tegye azt hozzá! Több bab fajtával is lehet készíteni a nagyobb szemű baboknál az étel tovább is készülhet! Mindenképpen korábbi este érdemes beáztatni a babot bő vízben! Hozzávalók: 1500 g sertés oldalas, 500 g füstölt combsonka, 300 g szalonna vagy 2 evőkanál sertés vagy liba kacsa zsír, 500 g menyecskebab, 300 szárzeller angolzeller, 100 g gyökér, 400 sárgarépa, 350 g sonkahagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyem, 200 g paradicsompüré, 4 db babérlevél, 200 ml száraz vörösbor, só, bors, koriander, és annyi víz amennyi éppen ellepi a már összekészített ételt. Sütése lefedve 140 c fokon 90 perc, utána a hőfokot 175 C fokra feltéve ismételten minimum 90 perc. Jó étvágyat kívánok hozzá nektek is! Zoli Fiaim és barátjuk”








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.