Burgundi sertésoldalas babbal mindenkor

posted in: Receptek | 0
Szoky konyhájából való ez a ragyogó babos étel. Rengeteg variációját lehet elkészíteni, ízlés szerint.  Akár még bab nélkül is, ha estleg nem szeretnéd a babot 🙂
“Babos burgundi sertésoldalas, amit akár ünnepekre, vagy éppen akkor csak ennétek egy finomat ajánlok nagy szeretettel! Elkészítése egy kis előkészülettel nagyon egyszerűen elkészíthető csak kell tolnod a sütőbe és lehet sok egyéb dologgal foglalkozni míg nem nem sül. Aki alkohol nélkül kell elkészíteni úgy is roppant finom ételt fog kapni! Annak, aki mindig a bornak azt az erőteljesebb ízeit érezte el az első lezárásban, a sütőt tehát készülést megelőzően 15 – 20 perccel előtte tegye azt hozzá! Több bab fajtával is lehet készíteni a nagyobb szemű baboknál az étel tovább is készülhet! Mindenképpen korábbi este érdemes beáztatni a babot bő vízben! Hozzávalók: 1500 g sertés oldalas, 500 g füstölt combsonka, 300 g szalonna vagy 2 evőkanál sertés vagy liba kacsa zsír, 500 g menyecskebab, 300 szárzeller angolzeller, 100 g gyökér, 400 sárgarépa, 350 g sonkahagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyem, 200 g paradicsompüré, 4 db babérlevél, 200 ml száraz vörösbor, só, bors, koriander, és annyi víz amennyi éppen ellepi a már összekészített ételt. Sütése lefedve 140 c fokon 90 perc, utána a hőfokot 175 C fokra feltéve ismételten minimum 90 perc. Jó étvágyat kívánok hozzá nektek is! Zoli Fiaim és barátjuk”

 

“Hozzávalók: 1500 g sertés oldalas, 500 g füstölt combsonka, 300 g szalonna vagy 2 evőkanál sertés vagy liba kacsa zsír, 500 g menyecskebab, 300 szárzeller angolzeller, 100 g gyökér, 400 sárgarépa, 350 g sonkahagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyem , 200 g paradicsompüré, 4 db babérlevél, 200 ml száraz vörösbor, só, bors, koriander, és annyi víz amennyi éppen ellepi a már összekészített ételt. Sütése lefedve 140 c fokon 90 perc, utána a hőfokot 175 C fokra feltéve ismételten minimum 90 perc. Babos burgundi oldalas amit akár ünnepekre vagy éppen akkor csak ennétek egy finomat ajánlok nagy szeretettel! Elkészítése egy kis előkészülettel nagyon egyszerűen fejleszthető csak be kell tolnod a sütőbe és lehet sok egyéb dologgal foglalkozni míg nem nem sült. Aki alkohol nélkül kell elkészíteni úgy is roppant finom ételt fog kapni! Annak, aki mindig a bornak azt az erőteljesebb ízeit érezte el az első lezárásban, a sütőt tehát készülést megelőzően 15 – 20 perccel előtte tegye azt hozzá! Több bab fajtával is lehet készíteni a nagyobb szemű baboknál az étel tovább is készülhet! Mindenképpen korábbi este érdemes beáztatni a babot bő vízben! Jó étvágyat kívánok hozzá nektek is! “

 

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterredditpinterestby feather
Facebooktwitterby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .