Az ősszel szedett, friss diónál nincs finomabb és egészségesebb nassolni való. A diófa termését sokféleképpen felhasználhatjuk. Ehetjük süteménybe, mézbe eltéve, csokival bevonva, natúr stb.
Azt azonban már kevesen tudjuk, hogy a levelei mennyi értékes anyagot tartalmaznak. Éppen ezért a népi gyógyászat a diófalevélből készült teát csodatévő teának is nevezi.
Mire alkalmazhatjuk a diófalevél teát?
- baktériumölő és immunerősítő,
- élénkítő hatása van
- tisztítja és méregteleníti a bőrt.
- méregtelenít, salaktalanít,
- serkenti a máj működését
- szabályozza a vérnyomást és tisztítja a vért,
- segíti az emésztést,
- hasmenésre, gyomorhurutra is kiváló,
- nőgyógyászati problémákra (fehérfolyás, méhgyulladás),
- tejallergiára,
- ekcémára,
- visszér betegségre,
A teához használt diófalevelet készíthetjük házilag, vagy vehetjük a gyógynövényes boltokban is.
Tea elkészítése:
Az összetört leveleket tegyük egy pohárba és öntsük le forró vízzel majd kb. 10-15 perc után szűrjük le.
Két dologra azonban figyeljünk oda! A főzetből naponta csak 1-3 csészével igyunk! Ha kúraszerűen használjuk, akkor 6 hetes fogyasztás után,tartsunk egy hét szünetet!
Tudj meg többet a dióról: https://angelitkristaly.hu/2015/11/09/mire-jo-a-diohej/








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.