és ez a FUL, ami egy különleges babétel azoknak, akik szeretik ezt a fajta ételt. Kicsit olyan, mint a mi babfőzelékünk, de azért ízében más. Az egyiptomi étkezések elmaradhatatlan kelléke.
Hozzávalók: – lóbab – 1-2 paradicsom – maroknyi petrezselyem – olaj – só, bors, római kömény – lime vagy citrom Opcionális: – 1 kígyóuborka – humuszkrém
Elkészítés:
Egy éjszakára beáztatjuk a kívánt mennyiségű lóbabot. Lassú lángon 3-4 órára feltesszük főni. (Néha rá kell nézni nyilván, nehogy elfője a vizét.) Mikor puhára megfőtt, leöntjük róla a vizet és csak annyit hagyunk rajta, hogy egy tálban összetörve a babszemeket végül krémes állagot kapjunk. Ekkor mehet bele a só, bors, római kömény (az egyiptomi ételek elengedhetetlen fűszerhármasa), az apróra vágott paradicsomok és a petrezselyem, néhány csepp olaj és egy egész lime leve. (vagy csak egy fél, ki hogy szereti.) Egy-két kanál humusz krémet is lehet hozzá keverni, mert ízvilága jól harmonizál a fúllal és néhány apró, kockákra vágott uborka is mehet bele, elrontani semmiképp sem fogja. Jól összekeverjük az egészet és készen is vagyunk, már lehet is mártogatni bele a kenyérdarabokat. (Naná, hogy ezt is kézzel kell enni.)








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.