Ez egy New York-i stílusú sajttorta.
Ha betartjuk azt az egyszerű technikát, mely szerint a sütőben hagyjuk kihűlni, soha nem fog megrepedni a tortánk.
Hozzávalók:
- 3 evőkanál olvasztott laktózmentes vaj
- 18 dkg graham keksz, (összetört)
- 1/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 csésze laktózmentes tejföl
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 22,5 dkg krémsajt (laktózmentes)
- 1 1/2 csésze kókuszvirág cukor
- 2/3 csésze laktózmentes tej
- 4 db tojás
- 1 teáskanál reszelt citrom
- 1 teáskanál reszelt narancs
Elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt (175 fok).
- Zsírozzunk (olajozzunk) ki egy 22 cm-es kapcsos tortaformát.
- Tegyük egy tálba és törjük össze a kekszet apró darabokra, majd keverjük össze a morzsát az olvasztott vajjal és nyomkodjuk a tortaforma aljába úgy, hogy kb. ½ cm-t az oldalára is nyomkodjunk.
- Keverjük fel a krémsajtot és a cukrot egy fakanállal egy nagy tálban addig, amíg egyenletes állagot nem kapunk (kb. 3-5 percig).
- Öntsük a tejet a tejszínes sajtkeverékbe és így keverjük tovább.
- A tojásokat egyesével adjuk hozzá a masszához és mindegyik hozzáadás után alaposan dolgozzuk el.
- Óvatosan adjuk hozzá a lisztet és a vaníliakivonatot is.
- Keverjük bele a citromhéjat, a narancshéjat és a tejfölt, majd egy habverővel keverjük egyenletes állagúra.
- Öntsük a keveréket az előkészített tortaformába.
Előmelegített sütőben süssük addig, amíg a szélek szépen fel nem emelkednek és a sajttorta felülete szilárd nem lesz, kivéve egy kis helyen a közepén, akkor jó, ha enyhén megrázzuk a formát és a közepe kocsonyásan remeg.(körülbelül 1 óra).
Amikor elkészült a sajttorta, kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk hűlni a sütőben 3-4 órát. Ez megakadályozza a repedések kialakulását a sajttorta tetején.
Nagyon finom és mutatós, ha például friss eperszósszal tálaljuk, ennek receptjét itt olvashatjátok. Jó étvágyat ehhez az ínyencséghez! 🙂
Az eredeti recept forrása: https://www.allrecipes.com/








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.