Finom és nagyon mutatós sütemény.
Hozzávalók:
A sütőtökös krém összetevői:
- 50 dkg sült sütőtök pürésítve,
- 7 dkg eritrit (xilit, méz, stb)
- 1 tk reszelt citromhéj
- 2 db tojás,
- 1 ek vaníliás pudingpor (kukoricakeményítő)
A túrókrém összetevői:
- 50 dkg laktózmentes túró,
- 2 db tojás,
- 10 dkg eritrit (xilit, méz), de ízlés szerint lehet több is.
- 1 ek vaníliás pudingpor (kukoricakeményítő),
- 2 ek mák
A szósz összetevői:
- 1 dl laktózmentes tejföl,
- 1 db tojás,
- 3 evőkanál eritrit (xilit, méz)
- 10 dkg sült sütőtök pürésítve
Elkészítés:
- A sült sütőtököt összepürésítjük és kihűtjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a pudingport, majd végül hozzákeverjük a sütőtökpüréhez.
- A túrókrém alapanyagait összedolgozzuk.
- A szósz hozzávalóit is összekeverjük.
Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a kétféle krémet egy kanál segítségével (túrós és sütőtökös) felváltva egymás mellé kanalazzuk.
170 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. 40 perc után kivesszük a tortát a sütőből és a forró süteményre öntjük a szószt és még 7-10 percre visszatesszük és készre sütjük.
Nemcsak laktózmentes túróval készíthetjük.








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.