Hozzávalók:
- 6 tojás
- 200 g cékla (én előfőzöttel dolgoztam)
- 60 g diabetikus édes lisztkeverék (keverni is lehet 30 g szénhidrátcsökkentett liszt és 30 g zabliszt. Én most keverten használtam.)
- 60 g holland kakaópor,
- 8 evőkanál édesítő (eritrit, xilit stb) ízlés szerint lehet kicsit több is.
- 2 csipetnyi szódabikarbóna,
- 1 csipetnyi só,
- 2 evőkanál folyékony kókuszolaj
A céklát pürésítsük össze aprítógépben. Mérjük ki a lisztet, a kakaóport és a sóval, szódabikarbónával keverjük el. A tojások fehérjét az édesítővel kézi habverővel magas fokozaton keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, amivel tovább keverjük a habot, majd az olajat, azután a pürésített céklát is. Végül óvatosan forgassuk bele a lisztes keveréket. Öntsük formába (A-4-es tepsi) és előmelegített sütőben 33-35 percig süssük. (Gázsütőben 5-ös fokozaton – ez kb. 180 fok.)
Csokimázzal, vagy málna, eper, erdei gyümölcsös öntettel még finomabbá tehetjük.








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.