Kezdők is könnyedén elkészíthetik ezt az egyszerű és nagyon finom édességet. Gyermekkorunk boldog éveit juttatja eszünkbe a tejbegríz, tejberizs, de elkészíthetjük a reform konyhába beilleszthető kölesből is. A búzadara, rizs és a köles nagyszerű alapanyag, amelyet a legfinomabb és legsokoldalúbb desszertekhez is felhasználhatunk
Íme, két sütés nélkül torta
Búzadarából így készíthetjük el ezt a fenséges, ízletes Kókuszos tejbegríztortát. (Gyerekek kedvence lehet)
Hozzávalók:
- 4,5 dl tej, pici só,
- 10 dkg vaj,
- 10 dkg cukor,
- 12 dkg búzadara,
- 10-15 dkg kókuszreszelék.
A tetejére:
- 12 dkg étcsokoládé,
- 2 dl habtejszín, kókuszforgács vagy mandula forgács.
A tejet feltesszük forrni egy pici sóval. Ha már langyos, hozzáadjuk a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadjuk a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folyamatosan kevergetve csomómentesre főzzük, akkor jó, ha már pöfékel. Ezután kibélelünk egy tortaformát sütőpapírral és a megfőzött tejbegrízt a tortaformába öntjük.
A csoki mázhoz a csokoládét bele tördeljük habtejszínbe és elkezdjük összeforralni. Ha kész, picit hagyjuk hűlni, majd óvatosan rácsurgatjuk a kókuszos tejbegrízünkre. A kókuszforgáccsal vagy mandula forgáccsal díszíthetjük.
Paleo változata:
Így erről a könnyű és finom tortáról a paleo ételek kedvelőinek sem kell lemondani.
Az előző recept néhány alapanyagának megváltoztatásával máris élvezhetik a fenséges Kókuszos köles tortát.
Hozzávalók:
- 7 dl kókusz tej, (mandula tej),csipet só,
- 8 dkg kókusz vaj,
- 10 dkg nyírfa cukor, (xilit, eritrin), egyéni ízlés szerint lehet kicsit kevesebb is,
- 12 dkg köles,
- 10-15 dkg kókuszreszelék.
A tetejére:
- 12 dkg paleo étcsokoládé,
- 2 dl kókusztejszín, kókuszforgács vagy mandula forgács,
A tejet feltesszük forrni egy pici sóval. Ha már langyos, hozzáadjuk a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadjuk a kölest és a kókuszreszeléket. Kis lángon, időnként megkeverve legalább, 35 percig főzzük. Akkor jó, ha a köles szétnyílt és megduzzadt. (Ha szükséges, önthetünk még hozzá folyadékot.)
Ha már majdnem készen van, levesszük a tűzről, egy fedővel lefedjük, és 10 percet állni hagyjuk , ha a kölesszemek az összes folyadékot beitták elkészült a kásánk.
Ezután kibélelünk egy tortaformát sütőpapírral és a megfőzött köles kását a tortaformába öntjük.
A csoki mázhoz a csokoládét bele tördeljük tejszínbe és elkezdjük összeforralni. Ha kész, picit hagyjuk hűlni, majd óvatosan rácsurgatjuk a kókuszos köles kásánkra. A kókuszforgáccsal vagy mandulaforgáccsal díszítjük.








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.