Gránáralma az egészségünkért.

A gránátalma egy nagyon érdekes és egészséges gyümölcs, amiről sok mindent lehet tudni.

A gránátalma és a gránátalmalé világszerte elterjedt élelmiszer, de különösen a Földközi-tenger vidékén, a Közel-Keleten, az Amerikai Egyesült Államokban, Dél-Európában és néhány éve Közép- és Észak-Európában fogyasztják. A gránátalma fogyasztható magában, gyümölcslé formájában, salátákban, lekvárokban, likőrökben vagy más ételekben és italokban. A gránátalma héja, levele, virága, kérge és gyökere is hasznosítható különböző célokra. A gránátalma tehát egy igazi szupergyümölcs, amelyet érdemes beépíteni az étrendünkbe.

Feldolgozásáról néhány szó:

A gránátalma számos jótékony hatással bír az emberi szervezetre. 

Nézzük, miért érdemes fogyasztania sokkal többet belőle mindenkinek

  • Segít megelőzni az öregedést

A gyümölcs magas antioxidáns tartalmának köszönhetően.

  • Védi a veséket a káros anyagoktól.
  • Védi a májat és segíti a regenerálódását
  • A gránátalma kivonat nem csak védi a májat, de segíti az esetleges károsodás utáni regenerációt.
  • Immunerősítő
  • A gránátalma jelentős mértékű immunerősítő C-vitaminnal rendelkezik, amely a mellette megtalálható bioflavonoidok hatására jobban felszívódik, mint a kapszulás C-vitamin.
  • Anti-allergén
  • A gránátalma lében található polifenolok, amelyek csökkenteni tudnak olyan biokémiai anyagokat, amelyek összefüggésbe hozhatók az allergiás reakciókkal.
  • Védelmet nyújt a szívbetegségek ellen
  • A gránátalma nagyban elősegíti a szervezetet, hogy szintetizálja a koleszterint és elpusztítja keringési rendszerben lévő szabad gyököket.
  • Prosztata rák elleni védelem
  • A gránátalma lé pusztítja a rákos sejteket a prosztatában.
  • Segíti az emésztést, valamint a cukorbetegség kockázatát csökkenti.

Források:

//www.vitalzone.hu

MS AI

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.