Bécsi burgonyasaláta

posted in: Egyéb | 0

A napokban Bécsben ebédeltem egy bevásárlóközpont hangulatos éttermében. Rántott halat ettem bécsi burgonyasalátával.
Nagyon ízlett, különösen a krumplisaláta. Szerettem volna én is megcsinálni itthon, ezért utánakerestem. A Nosalty jóvoltából most veletek is megosztom ezt a finom burgonyasaláta receptet.
.
Hozzávalók
2 közepes db lilahagyma
1 tk só
1.5 dl almaecet
2 ek cukor
800 g kifliburgonya
1.5 ek mustár
2 ek napraforgó olaj
200 ml alaplé
1 ízlés szerint bors
1 csokor snidling
1 közepes db újhagyma zöldje
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Vágjuk fel a hagymát finomra, majd öntsük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a sót, a cukrot és az ecetet, kavarjuk el, és hagyjuk állni 20 percet. Ily módon a hagyma nem fog megerjedni a burgonyasalátában, ezáltal tovább áll majd el a hűtőben.
A burgonyát tegyük fel enyhén sós vízben főni, amíg megpuhulnak, utána szűrjük le. Miután kissé kihűlt, vágjuk fel karikákra. Burgonyasalátához érdemes pl. kifliburgonyát használni, ami nem fog szétfőni.
A hagymás alaphoz adjuk hozzá a mustárt, az olajat és a forró alaplevet. Ehhez használhatunk bármilyen alaplevet, húslevest is.
Kavarjuk el alaposan, ezután adjuk hozzá a karikákra vágott burgonyát, majd forgassuk össze.
Tegyük a hűtőbe minimum 2 órára, de lehetőleg egy egész éjszakára, hogy felszívhassa a burgonya a levet, és összeérhessenek az ízek. A burgonyasalátának kissé szaftosnak kell lennie, ha száraznak találnánk, akkor adjunk hozzá egy keveset a folyékony alapanyagokból, amíg elérjük a kívánt állagot.
Tálalás előtt szórjuk meg a finomra vágott, friss zöldfűszerekkel.
Jó étvágyat hozzá!

Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/hagyomanyos-becsi-burgonyasalata

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .