Sertéskaraj hentesmódra

posted in: Egyéb | 0

Mindig is szerettem az olyan ételeket, amik böllérmódra, vagy hentesmódra, vagy valami ilyesmi módra készülnek. Most találtam egy jó szaftos, ínycsiklandozó ételt a Receptneked.hu-n. Íme:

150 g kenyérszalonna
200 g sonka
150 g csemegeuborka
4 szelet sertéskaraj (kb 120-120 g/szelet)
só, bors, pirospaprika
esetleg: majoránna, kömény, fokhagyma ajánlom

A karajt kiklopfoljuk.
A többi hozzávalót felcsíkozzuk ujjnyi vastagra.
A húsokat megfuttatjuk a forró olajon.
A húsokat kiszedjük, majd a lesült maradékra egy kis vizet öntve szaftot készítünk, amibe a végén pirospaprikát teszünk.
Egy másik edényben kiolvasszuk a szalonnát. Rátesszük a sonkát és ezzel kicsit átpirítjuk. Rátesszük a karajt. Ezzel éppen csak átkeverjük, hogy felvegye az étel melegségét a hús. Jöhet az uborka. Kb 1 percig pirítjuk.
Kedvünk szerint lisztszórással (én azzal szoktam) vagy rántással (ezzel kicsit komplikáltabb) elkeverjük.
Szinte azonnal jöhet rá a félre tett szaft. Ezzel most felforraljuk. Ha kevés a folyadék, pótoljuk. Esetleg fehérbort is adhatunk hozzá.
Én sült krumplival szeretem a legjobban.

Kiváló étel!

Forrás: https://receptneked.hu/sertes/serteskaraj-hentesmodra

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterredditpinterestby feather
Facebooktwitterby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .