Különleges fokhagyma különleges embereknek :)

Nagyon régen találtam már ezt a receptet és már sajnos nem emlékszem, hogy hol. Ma végre rászántam magam és megcsináltam a következőképpen: 🙂

Hozzávalók 2 db 2 dl-es üveghez: 10 gerezd, vagy több zsenge fokhagyma, 2 dl száraz fehérbor, de édessel még jobb, 1 dl borecet, 2 evőkanál kristálycukor, 2 babérlevél, 1 kávéskanál egész bors
Elkészítés: A fokhagymafejeket megtisztítjuk. A bort, a borecetet, kevés vizet, a cukrot, a babérlevelet, az egész borsot, 1 kávéskanál sóval összekeverjük, és felforraljuk. A fokhagymát a forrásban lévő pácléhez adjuk, majd ha felforrt levesszük a tűzről. (Itt nagyon ügyelni kell arra, hogy a páclénkat nehogy megkóstoljuk, mert akkor bizony függővé válunk. :)) Szóval a fokhagymát leszűrjük és kis üvegekbe rakjuk, majd a levét a fűszerekkel ismét felforraljuk és a fokhagymára öntjük. Légmentesen lezárjuk és száraz, hűvös helyre tesszük. Aztán egyszer majd csak elővesszük…………………..

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .