A topreceptek.hu-n olvastam nemrég ezt a receptet és nekem nagyon megtetszett, így hát megosztom veletek. Lehet egyébként más összetevőkkel is variálni. Én kis házikolbász-darabkákat is beletettem. Nagyon könnyű, ízletes kis lepénykék lesznek, amiket akár kerti bulira, vagy sörözéshez is kiválóan fel lehet használni. A mennyiségeket ki-ki bírálja felül magának az arányokkal 🙂
Hozzávalók:
4 db csirkemell vagy csirkecomb
3 db tojás
4 ev. kanál tejföl
4 ev. kanál búzanomliszt
3 gerezd fokhagyma
só és bors
esetleg snidling díszítéshez
petrezselyemzöld
olaj
Elkészítése:
- A csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk.
- A csirkehúst felkockázzuk – próbáljuk minél kisebbre. Sózzuk és borsozzuk.
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkehúsos tésztát. A korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
- Minél kisebbek a húsdarabok, annál jobban összeérnek az ízek, és a lepénykék állaga annál lágyabb lesz.
forrás, kép: https://www.topreceptek.hu/recept/elenallhatatlan-csirketocsni-r811








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.