Sült (padron, vagy majdnem bármilyen apró) paprika

posted in: Egyéb, Receptek | 0

A NOSALTY ezt írja:

“Az egyik leghíresebb és egyben legegyszerűbb spanyol tapas. Egyedül a paprika beszerzése jelenthet nehézséget, de a jó hír, hogy néha már nem csak a delikátesz boltokban, hanem a szupermarketeketben is rá lehet találni! ”

Én azonban simán megcsináltam az ablakban termett néhány zöld csilivel. Rájöttem azonban, hogy talán az egyszerű és nagyszerű népies “kutyapöcse” paprikával is nagyon finom lehet, vagy a jalapenóval, vagy esetleg a lidlis kis sárga-piros-lila paprikákkal is. Először kételkedtem a dologban, jó-jó, sült paprika……na és? Viszont mikor elkészült és megkóstoltam, lesett az álam…Lényeg, hogy az olivaolajban addig süsd, míg fekete nem lesz (az olajat utána elteheted későbbi felhasználásra). Aztán rá a só és kapsz egy ropogós ínyencséget. Nagyon finom!

Elkészítés tehát 4 személyre:

150 g spanyol padron paprika
3 ek olívaolaj
2 ek durva szemű tengeri só
Közepes lángon felhevítünk egy serpenyőt, és ha már elég forró, akkor beleöntjük az olajat.
Egyből jöhet hozzá a paprika is, de vigyázat, kicsit fröcskölni fog!
Időnként keverjük meg, hogy mindenhol elkezdjen ráncosodni a héja és akkor jó, ha már elkezd kicsit feketedni.
Szűrőkanállal tálra tesszük és durvára őrölt tengeri sóval megszórjuk.

Jó étvágyat hozzá!

 

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterredditpinterestby feather
Facebooktwitterby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .