Majorannás gombás tokány

posted in: Egyéb, Receptek | 0

Szakadjunk el a pörköltek világától és irány a tokány! Nagyszerű utazás a régi ízek világába egy különleges gombával, az ördögszekérrel. Ismerjük most meg a Street Kitchen jóvoltából ezt a különleges tavaszi receptet:

150 g füstölt szalonna
1 fej hagyma
100 ml fehérbor
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk majoranna
1 db paprika
1 db paradicsom
200 ml alaplé
500 g csiperkegomba
200 g ördögszekérgomba
100 ml tejszín
0.5 csokor petrezselyem
100 g zöldborsó

A szalonnát kockára vágjuk és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Kivesszük a zsírból a kisült szalonnát és a zsírból is leöntünk, csak annyit hagyunk a serpenyőben amennyi szükséges a hagyma dinszteléséhez. Az apróra vágott hagymát beledobjuk és finoman, közepes hőfokon megdinszteljük. Ha kész, felöntjük a fehérborral és kb. 5 percig főzzük. Közben sózzuk , borsozzuk és mehet bele a felvágott fokhagyma és a majoranna és a félbevágott paradicsom és paprika is. Ha az alkohol már elfőtt, felöntjük alaplével és mehet bele a csíkokra vágott gomba és a borsó is. Kb. 40 perc főzés elegendő is lesz neki, ekkor még hozzáadjuk a tejszínt és 5 perc alatt készre főzzük. Petrezselyemmel díszítjük és galuskát készítünk mellé.

Jó étvágyat hozzá!

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .