Cheddar sajtszószos húsgolyó

posted in: Egyéb | 0

Íme egy különleges étel nyárestére a StreetKichentől.

Tudom, hogy már véget ért a medvehagyma-szezon, de pótolható mindenféle más, fellelhető hagymával is.

A húsgolyókhoz:
500 g darált sertéshús
2 db tojás
2+1 ek olaj
só, bors
2 tk pirospaprika
8 ek panko morzsa
1 csokor petrezselyem
1 csokor medvehagyma

A cheddar sajtos mártáshoz:
50 g vaj
30 g liszt
500 ml tej
200 ml tejszín
200 g cheddar sajt
fél szerecsendió
só, bors

A húsgolyóhoz az összes hozzávalót egy
nagy keverőtálba tesszük, a durvára vágott
zöldfűszerekkel együtt jól összegyúrjuk,
legalább 1 órán át állni hagyjuk, majd dió
nagyságú golyókat formázunk a masszából.
Egy kiolajozott tepsire rakjuk őket és 200
fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt
készre sütjük. A vajat felmelegítjük,
beleszórjuk a lisztet, hozzáöntjük a felforralt
tejet és simára keverjük. Mehet bele a tejszín
és a reszelt sajt is. Fűszerezzük, forralunk rajta
még egyet, majd beledobáljuk a megsült
gombócokat, forralunk rajta egy utolsót és
tálaljuk.  Jó étvágyat!

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .