Gyermek- és kamaszkorunk egyik meghatározó levese volt – persze már akinek 🙂 – a rántott leves. Azóta is keresem azt az autentikus ízt, de ez is olyan sajnos, mint a menzás sárgaborsófőzelék, vagy a tarhonyás hús, amit nem lehet reprodukálni. Most viszont a NoSaltys Dávid által megismerhetjük az igazi „rántott leves”, avagy az igazi csurgatott tojásleves elkészítését. Jó étvágyat hozzá! 🙂
A recept:
Egy nagyobb lábosban a zsiradékot felhevítjük.
Beleszórjuk a köménymagot, és egy picit megfuttatjuk.
A liszttel rántást készítünk, belereszeljük a fokhagymát, majd a pirospaprikát is beleszórjuk és óvatosan elkeverjük.
Felhúzzuk a vízzel és ha felfőtt, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérleveleket és még néhány percig főzzük.
A tojásokat enyhén felverjük, majd lassan belecsorgatjuk a levesbe sűrű kavarás mellett.
Körülbelül 5 percig főzzük, majd beleszórjuk a petrezselymet és már tálalhatjuk is, egy kevés tejföl társaságában esetleg.








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.