Hozzávalók:
- 1 vaníliapuding
- 1 liter laktózmentes tej
- 4+4+3 ( 11) evőkanál édesítőszer (nyírfacukor, eritrit, stevia),
- 5 db teljes kiőrlésű kifli
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 3 db tojás
- 1 vaníliás cukor
- 10 dkg mák,
- 5 dkg kókuszreszelék,
- 1 nagyobb alma,
Elkészítése:
A vaníliapudingot szokásos módon fél liter tejjel és 4 kanál édesítővel főzzük meg. Majd hagyjuk langyosra hűlni.
A 3 tojás sárgáját tegyük egy tálba és négy kanál édesítőszerrel keverjük habosra. Adjuk hozzá az egy evőkanál citromhéját, a vaníliás cukrot, a darált mákot és a tej másik felét. Jól dolgozzuk össze. A kifliket vékonyan szeleteljük fel és jól forgassuk össze a mákos keverékkel. Ha a kifli felszívta a mákos keveréket finoman dolgozzuk össze a kihűlt pudinggal.
Béleljünk ki sütőpapírral egy 26 cm-es kapcsos tortaformát úgy, hogy a széleit is borítsa be a papír, majd simítsuk bele a mákos massza felét. Az almát szeleteljük fel vékonyan és fedjük be a tortát vele, majd simítsuk rá a massza másik felét is. Igazítsuk el egyenletesen és tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.
Közben a 3 tojás fehérjét 3-4 evőkanál édesítőszerrel verjük habbá, tegyük bele az öt deka kókuszreszeléket. Majd még melegen simítsuk a torta tetejére és tegyük vissza még tíz percre a sütőbe.
Legközelebb megpróbálom a mák helyett dióval is elkészíteni. Szerintem úgy is nagyon finom.
Tipp:Ha eritritet használunk egyharmaddal többet tegyünk bele, mert nem annyira édes, mint a fehércukor.








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.