Arcpakolás házilag

organicbeautyvixen600_400

Amikor nem érünk rá kozmetikushoz menni, de a hét végén fél órát magunkra tudunk szánni, akkor próbáljunk ki néhány otthoni praktikát. A legjobb pakolásokat pedig mi magunk készíthetjük el. Egy kis kényeztetés mindenkinek jár – legyen ez például minden héten egy kellemes, pihentető fél óra, amikor egy lágy pakolás alatt megszépül az arcunk.

 Ha szemünk karikás, ábrázatunk fáradt, a bőrünk túl zsíros vagy éppen fakó, vízhiányos? Akkor biztosak lehetünk abban, hogy arcunk nagyobb törődést kíván, amit a legkönnyebben egy hatékony és kényeztető pakolás formájában adhatunk meg. Nem biztos, hogy az a jó megoldás, ha előre gyártott szépítő szereket vásároljunk meg, ennél egészségesebb egyszerűbb, olcsóbb megoldás, ha magunk készítjük el az értékes és természetes összetevőkből álló, személyre szabott, pakolásunkat, amely még az adalékanyagoktól is mentes. Néhány, otthon is egyszerűen kivitelezhető ajánlat  a különféle bőrproblémákra

Előtte egy jó tanács: Fontos tudni, hogy minden pakolás, akkor a leghatásosabb, ha előtte tökéletesen megtisztítjuk a bőrünket. Szépségkúránk előtt tehát alaposan távolítsuk el az összes sminket, mossuk le az arcunkat, majd tonikkal töröljük át. Tovább fokozhatjuk a pakolások eredményességét, ha a felvitel előtt pár percig gőzöljük az arcunkat.

Hidratálás

Túrós-mézes pakolás: A túró és a méz tele van olyan tápanyagokkal, amelyek nem csupán belsőleg hatnak, de az arcra kenve éltető nedvességgel töltik fel azt. Keverjünk össze 3 teáskanál túrót, 1,5 teáskanál mézzel, majd a masszát vigyük fel a megtisztított arcbőrre. Hagyjuk hatni 20 percen keresztül, ezután langyos vízzel mossuk le. Bőrünk garantáltan hidratált és ragyogó lesz tőle.

Árett bőr feszesítése

 Almás pakolásAz érett, megereszkedett bőr csodaszere az alma. úgy készíthetünk, ha egy fél almát lereszelünk és hozzákeverünk egy kevés natúr joghurtot. Az így kapott masszát kenjük fel az arcra, a nyakra és a dekoltázsra, majd pihenjünk vele 15-20 percet. A pakolást ezután alaposan öblítsük le.

A reszelt alma mézzel összekeverve egyébként a karikás szemekre is gyógyírt jelent.

Zsíros bőr kezelése

Kurkumás arcpakolás:  Az indiai nők csodafegyvere már évszázadok óta  a kurkuma. Az aranysárga fűszerből készített keverék kiválóan alkalmas  a zsírosodásra hajlamos bőr rendbetételére. Ehhez keverjünk össze 1 evőkanál bármilyen lisztet 1 teáskanál kurkumával, majd fokozatosan öntsünk hozzá annyi tejet, hogy kenhető, pasztaszerű masszát kapjunk. Ha a bőrünk nem csak zsíros, de pattanásos is akkor, adjunk a keverékhez néhány csepp citromlevet is. A pasztát vékony rétegben vigyük fel az arcra és hagyjuk száradni 20 percig. Ha megszáradt, langyos vízzel mossuk le. Tanácsos ezt a pakolást este feltenni, mert a kurkuma átmenetileg sárgásra színezheti a bőrt – ez azonban hamar lekopik.

Kényeztetés

 Kakaóporos pakolás: Ha különösebb bőrproblémánk nincs, a kényeztetésre helyezhetjük a hangsúlyt. Keverjünk össze 1 teáskanál tejszínt (vagy natúr joghurtot), 2 teáskanál mézet, 1 teáskanál túrót, 1 evőkanál őrölt zabpelyhet és 1 teáskanál (cukrozatlan, valódi) kakaóport. A masszát kenjük fel az arcra és hagyjuk rajta 15 percig, majd öblítsük le bő vízzel. Az összetevőkben lévő fantasztikus tápanyagok miatt mindenképpen megéri kipróbálni!

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .