Könnyű és finom nyári gyümölcsös paleo sütemény.

 Hozzávalók:

Tészta

  • 1 1/2 pohár őrölt     kókuszreszelék (2 dl-es pohárral mérve)
  • 3/4 pohár               zabliszt (mandula liszt)
  • 4 evőkanál             eritrit
  • 1/2 csomag            sütőpor
  • 3/4 pohár               olvasztott kókuszolaj
  • 3 drb                      tojás
  • 1 evőkanál             vanília esszencia
  • 60-70 dkg              cseresznye (magozott), de próbálkozhatunk egyéb idény gyümölccsel is.

Öntet:

  • 1/2 doboz                 kókusztejszín
  • 2 drb                         tojás
  • 1 evőkanál                eritrit

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Tegyük a tészta hozzávalóit egy tálba és dolgozzuk össze robotgéppel alaposan. Majd béleljünk ki egy pitesütőt sütőpapírral. A tésztát simítsuk bele egyenletesen a formába és a kimagozott cseresznyét (gyümölcsöt) tegyük a tetejére úgy, hogy elfedje teljesen a tésztát. Nem baj, ha kicsi levet enged, így legalább nem lesz száraz a piskóta.

180 fokra előmelegített sütőbe 45 percig süssük.

Amíg sül a pite, készítsük el az öntetet. keverjük össze a hozzávalókat, majd ha letelt a negyvenöt perc, vegyük ki a pitét és öntsük rá a kókusztejszínes öntetet, Tegyük vissza még egy rövid időre addig, amíg az önteten is látszik, hogy átsült. Ha elkészült, várjunk addig, míg kihűl, vegyük ki a pitesütőből és már fogyasztható is.

Hogyan illeszthető a zabpehely a paleodiétába?. Itt a válasz:

A zabpehely, zabliszt megtűrt a paleodiétában, amiatt, mert ez is lassan felszívódó szénhidrát. A zab is gluténmentes gabona, csak a feldolgozás során kerülhet bele glutén úgy, hogy előtte búzát őröltek az őrlőgéppel. Ezért nem sorolják a paleolisztek közzé, de kompromisszumként mégis felhasználható. Külföldön könnyen beszerezhető és nem is olyan borsos áron, mint nálunk a gluténmentes zabpehely.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Leave a Reply