Tallózgatás közben akadtam egy magazinban ezekre a nagyon ötletes és mutatós, egyszerűen elkészíthető olcsó és gazdaságos tippekre. Tálán Te is találsz közöttük olyat, amely elnyeri tetszésedet.
Még tartanak a nyári forró napok és ettől egy kicsit felfrissülhetünk.
Ha tetszik, próbáld ki a jeges finomságokat!!
A nyári napokon mindig jól jön, ha tartunk pár jégkockát a fagyasztóban, de a jégkockatartóba nem csak víz kerülhet! Mutatunk tíz szuper tippet, mi mindent érdemes még jégre tenni.
Maradékok tárolására ugyanúgy használhatjuk a jó öreg jégkockatartót, mint önálló kreálmányok megalkotásához, vagy nagyobb mennyiségek porciózásához. Íme, tíz szuper tipp!
1. Fűszerkockák
Természetesen a legjobb az, ha mindig van kéznél friss, cserepes fűszernövény, de akkor sem megy veszendőbe semmi, ha a fűszereket egy kis vízzel és/vagy olívaolajjal a jégkockatartóba rakjuk megőrzésre a következő felhasználásig.
2. Bor
Valljuk be, egy jó borból ritkán marad meg az üveg alján, de ha mégis, csak útban van a szinte üres palack a hűtőben. Vegyük elő a jégkockatartót, porciózzuk ki, és a következő boros menü előkészítésénél csak nyúljunk be a fagyasztóba értük.
3. Sütitészta
Bekevertél egy adag süti- vagy keksztésztát, de nincs szükséged a teljes adagra? Nyomkodd bele a jégkockatartóba, és olvaszd és süsd ki akkor, amikor kedved tartja – akár csak néhány szemet egy gyors reggelihez.
4. Smoothie
Ha összedobáltuk a hozzávalókat, de nem fogyott el a teljes mennyiség, öntsük a maradék smoothie-t a jégkockatartóba. Hálásak leszünk magunknak, amikor egyik reggel épp csak arra lesz időnk, hogy bedobjunk egy marék fagyott kockát egy elvivős bögrébe, és mire beérünk a munkába, épp kellemes állagúra olvad a reggelink.
5. Kávé
Öntsük a megmaradt kávét a kis kockákba – remekül fog jönni, mikor legközelebb jegeskávét akarunk majd csinálni, de szuperül mutatnak a barna kávékockák egy adag vanília fagyin is!
6. Tej
Jegeskávé ügyben működhet fordítva is a dolog: főzzünk le egy hosszú kávét, dobjunk bele pár előre lefagyasztott tejkockát, és kész is a csodás hűsítő-élénkítő.
7. Citromlé
Sok recept ír elő frissen facsart citromlevet, de nem mindig van szükség a teljes gyümölcs levére. A maradék mehet a jégre a következő sütésig, de ízesíthetünk és hűthetünk vele teát, vagy limonádét is.
8. Kókuszvíz
A káliumban gazdag kókuszvíz a sportolók nagy kedvence: fagyaszd le jégkockatartóban, és mikor az edzőterembe, vagy futni indulsz, dobj be pár kockát a vizes kulacsodba, és felejtsd el az izotóniás italokat!
9. Gyümölcsös, virágos jégkocka
Mennyivel mutatósabb egy jégkocka, ha egy szem eper, málna, vagy akár árvácska, rózsa, vagy levendula ücsörög a közepén, nem igaz? Bátran kísérletezzünk, a hatás garantált lesz!
10. Csokiba mártott eper
A nyár egyik kedvenc gyümölcse étcsokoládéba öltöztetve – nem is kell ennél több. A jégkockatartós trükkel pikk-pakk összeállíthatjuk a csodásan kinéző desszerteket, az alapanyagokon kívül csak rövid jégkrém-pálcikákra lesz szükségünk hozzá.
Arra azonban mindenképp figyeljünk, hogy az amúgy is praktikusabb szilikon jégkocka-formával és temperált csokoládéval dolgozzunk, különben nehéz lesz kiszedni a finomságokat a tartóból.
Kellemes hűsölést a jégkockás ötletekkel.








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.