Jöjjön most ez a nagyszerű zöldség, személy szerint én imádom.
A karfiol egyik legnagyobb előnye az extrém sokoldalúság. Akár nyersen is fogyasztható salátákban, de számos módon elkészíthető: rántva, rakottan, levesben, fasírtban, a burgonyapüré részeként stb. De nem csak az íze miatt érdemes fogyasztani, más előnyei is vannak.
A karfiol rendszeres fogyasztása egyszerű módja, hogy számos nagyon szükséges tápanyaghoz hozzájusson a szervezet. Egy adag karfiol a napi ajánlott C-vitamin mennyiség háromnegyedét tartalmazza. Továbbá jó forrása a K-vitaminnak, különféle fehérjéknek és ásványi anyagoknak: tiamin, riboflavin, niacin, magnézium, foszfor, B6-vitamin, folsav, pantoténsav, kálium, és a mangán. A karfiol fontos forrása a rostoknak, amelyek egyértelműen segítik az emésztést. Emellett olyan hatóanyagok vannak benne, amelyek segítenek fenntartani a gyomorbélés egészségét, s nem engedik a gyomorfalon túlszaporodni az olyan veszélyes baktériumokat, mint a Helicobacter pylori.
A Nosalty videójából most megismerhetünk egy pikáns receptet. Egy egészben sült karfiol megbolondítva egy kis mandulaszósszal.








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.