Kiváló gyümölcsmártás tortákhoz, sajttortákhoz és sütemények. Áfonyából, málnából is elkészíthető.
Hozzávalók:
- 0,6 l friss szamóca,
- 1/4 csésze édesítőszer (vagy ízlés szerint),
- 2 evőkanál víz,
- 1/2 teáskanál balzsamecet,
- 2 evőkanál víz,
- 1 teáskanál kukoricakeményítő,
Elkészítés:
- Tegyük az epret, a cukrot, 2 evőkanál vizet és a balzsamecetet egy serpenyőbe és közepes lángon pároljuk össze a őket.
- Vegyük alacsony hőfokra a lángot és fedjük le a serpenyőt egy fedővel, kb. 15 percig folytassuk a párolást.
- 2 dl vízben oldjuk fel a keményítőt és a keveréket öntsük a serpenyőbe és főzzük, folyamatos keverés közben addig, amíg a keverék sűrűsödni nem kezd. (kb 1-2 percig)
- Vegyük le a tűzről és töltsük át a masszát egy turmixgépbe és pürésítsük addig, amíg sima állagúvá nem válik.








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.