Sült barna vajas, fokhagymás-mézes sárgarépa

posted in: Egyéb | 0

A sárgarépa mindig jó köretnek, ha már unjuk a megszokottakat. Főételnek is kiváló néha.
Mutatok most két répás receptet a therecipecritic konyhájából.

Mindkét receptnél lehet más zöldséggekkel is keverni és pl. karikákra vágni, nem pedig hasábokra 🙂

Hozzávalók:
2 font nagy sárgarépa 2-3 centis darabokra vágva, vagy szeletekre (a bébirépa is jó)
1/2 csésze vaj
3 evőkanál méz
2 fokhagymagerezd apróra vágva
só, borspetrezselyem aprítva

Elkészítés:
Közepes serpenyőben adjuk hozzá a vajat és közepes erős lángon főzzük. Futtassuk néhány percig, míg a vaj habosodni és barnulni nem kezd. Ezután adjuk hozzá a mézet és a fokhagymát, majd vegyük le a tűzről.
Egy nagy tálban adjuk hozzá a sárgarépákat, majd csorgassuk rá a mártásunkat. Jól keverjük át, hogy egyenletesen vonja be és oszoljon el a tepsiben. Fűszerezzük sóval és borssal.
Melegítsük elő a sütőt minél melegebbre (200-230)
Süssük 15-20 percig, vagy amíg a sárgarépa meg nem puhul.
Majd, ha elkészült, helyezzük át egy tálba, díszítsük petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.

A másik recept pedig a parmezános répa:
8 darab répa
2 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál parmezán
petrezselyem

Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
2. Olvasszuk meg a vajat, és keverjük bele az összezúzott fokhagymát.
3. A répákat vágjuk négybe, helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
4. Öntsük nyakon őket a vajas-fokhagymás keverékkel.
5. Süssük kb 15 percig a répákat.
6. Fordítsuk meg őket, szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük még 10 percig.
7. Ha aranybarnára sült a sajt, elkészültünk, vegyük ki a tepsiből a répákat
és szórjuk meg őket friss petrezselyemmel.

Forrás: https://therecipecritic.com/roasted-brown-butter-honey-garlic-carrots/

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.