Sós röcöge

posted in: Egyéb | 0

Ha van egy kis másnapos krumplipüréd, vagy sült krumplid és már nem akarod megenni, akkor csinálj belőle sós röcögét. 🙂 Szóval, vagy az előzőeket felhasználva, vagy sima főtt krumplit összetörsz, ütsz bele egy tojást, beborsozod, belenyomsz két-három gerezd fokhagymát és jól összekevered annyi liszttel, amennyit ahhoz felvesz, hogy jó kis kezelhető-gyúrható tészta legyen. Ezután kisodrod jó laposra, kb. olyan 1 centisre. Aztán belemártasz egy vizes poharat lisztbe és rányomva korongokat szaggatsz belőle. A maradékból a végén összenyomva esetleg téglalapokat is csinálhatsz, aztán forró olajban jó kis barnára kisütöd. Ezután, aki étkezéseiben általában nagyon ügyel a sóbevitelre, az most sózza meg nagyon jól kis himalája, vagy parajdi sóval. Aki nem annyira figyel az étkezéseire, az csak mértékkel sózzon 🙂 Igazából ez a recept egy majdnem tócsni volt. Éppen kisült állapotában pedig nagyon finom 🙂 Jó étvágyat hozzá!

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterredditpinterestby feather
Facebooktwitterby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .