Tarkedli, a cseh fánk

posted in: Egyéb | 0

Kiskoromban anyukám mindig sütött nekem tarkedlit, szerettem nagyon. Később aztán az évek során soha nem láttam máshol.
Emlékeztem rá, de nem tudtam a receptjét és senki sem tudta megsütni nekem. Most valahogy a kezembe került a receptneked.hu jóvoltából. Íme:
30 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
2 ek cukor
3,5 dl langyos tej
1 TOJÁS
1 kis csipet só
2 ek olvasztott vaj
1 csomag vaníliás cukor
A sütéshez:
kevés olvasztott zsír vagy olaj
Tálaláshoz:
porcukor ízlés szerint
házi baracklekvár

Az élesztőt a langyos, kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, a sóval, a cukrokkal elkeverjük. A megkelt élesztőt, tojást hozzáadjuk, valamint az olvasztott vajat és kézi habverővel kikeverjük.
Egy papírtörlőt vagy konyharuhát teszünk a tetejére és langyos helyre (pl radiátorra) tesszük és 25 percig hagyjuk pihenni.
Tarkedlisütő hiányában egy nagy teflon serpenyőben sütöttem ki.
A serpenyőben kevés olajat hevítünk vagy kenőtollal kikenjük. 4-5 kis halmot teszünk egy kisebb merítőkanállal a tésztából.
1-1 percig sütjük mindkét felét.
Házi baracklekvárral és porcukorral meghintve tálalhatjuk vagy 2 darabot összeragaszthatunk lekvárral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Forrás:
receptneked.hu

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterredditpinterestby feather
Facebooktwitterby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..