Myreille írja nekünk a Moksha konyhájából:
Gyerekkorom óta szeretem a karfiolt, ám egy ideje a főtt változatot nem bírja a gyomrom. Ezért sütöm. Bár mindig így ettem volna.
Kissé pironkodva írom ezt a receptet, mert 5 perc munkát nehéz konyhaművészetnek nevezni, inkább lustaságnak tűnik, pedig a végeredmény az egyik legfinomabb étel. Az pedig már csak a ráadás, hogy ezzel az étellel a napi kalóriákat is alacsonyan tudom tartani. (Bizony ez is szempont.)
A sült karfiol annyi előkészítést igényel, hogy megmosom, leveleit leszedem és virágjaira szedem. A nagyobb virágokat kettévágom, mert szeretem, amikor a vágott felük jól megsül.
A karfiolvirágokat sütőpapírral bélelt tepsire pakolom. Vékonyan meglocsolom olíva olajjal, megszórom sóval és chili pehellyel, majd 180 fokra előmelegített sütőbe teszem 40 percre.
Amint kiveszem a sütőből már eszem is. Egyszerűen tejfölbe mártogatom, ha pedig nagyon puccosra veszem a figurát, akkor natúr joghurtot összekeverek tahinivel (szezámpasztával) és az lesz a mártogató.
Biztosan lehetne húsok mellé enni, vagy lehetne rizs a körete, de szerintem önmagában is tökéletes és teljes ebéd.
Lagler Gábor olvasónk nemrég írta:
„Én lobogó forrásban lévő vízbe szoktam rakni egy percre, aztán kivéve megszárítom, letörölgetem, fűszeres olívaolajban megforgatom és öntöttvas serpenyőben sütöm kérgesre. Remek étel köretnek és önmagában is a sült karfiol 🙂 ”
Ki fogom így is próbálni. 🙂








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.