6 természetes anyag, amit lehetőleg ne kenjünk az arcunkra

posted in: Egyéb | 0

Néhány arcpakolásra használt természetes anyag használatát szakemberek megkérdőjelezik. Bőrgyógyászok szerint nem minden természetes anyag felel meg arra, hogy arcunkra kenjük. Ugyanis a hiedelmek ellenére többet ártanak, mint használnak.

Az interneten sok csodarecept kering arról, hogy sima, ránctalan, pingmentfoltoktól és aknéktól mentes lesz az arcbőrünk. Attól, hogy természetes, még nem biztos, hogy jót tesz a bőrünknek. Íme, 6 természetes anyag, ami árthat a bőrünknek.

  • Citrom

Aknék és öregségi pigmentfoltok ellen gyakran ajánlják a citromlét. A bőrgyógyászok arról tájékoztatnak bennünket, hogy a citromlé savas kémhatású és ezért megváltoztatja a bőr természetes pH értékét és így rontja a természetes védőrétegét. Szakemberek szerint még vízzel keverve se használjuk!

  • Szódabikarbóna

Sokak szerint csodát tesz az aknés bőrrel, de valójában lúgos kémhatása miatt lerombolja a legfelső természetes réteget, így később az nem tud védekezni a baktériumok ellen.

  • Tojásfehérje

A tág pórusok összehúzására ajánlják a tojásfehérje pakolást. Első érzetre jónak is tűnhet, mert a bőr feszesebb lesz tőle. A nyers tojás szalmonellát tartalmazhat, ami bőrön keresztül a szervezetünkbe juthat.

  • Alkohol

Zsíros, vegyes bőr ápolására ajánlják, de ez a szakemberek szerint nem igaz. Az alkoholos tisztítással eltávolítjuk a bőr lipidrétegét, emiatt a bőrünk hajlamosabb lehet a gyulladásokra.

  • Majonéz

Száraz bőrre szokták javasolni és az igaz, hogy a majonéz nem árt a bőrnek, de a bőrgyógyászok szerint elzárhatja a pórusokat és így kialakulhatnak a mitesszerek, pattanások.

  • Fahéj

A fahéjas pakolás irritációt, égő érzést válthat ki. Úgy mint a citromlé és szódabikarbóna, valamint a fahéj is megváltoztatja a bőr természetes pH-ját.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .