Szezámmagos kínai csirkedarabok

posted in: Egyéb | 0

Mindannyian szoktunk néha kínai étterembe járni. Érdekes, újszerű ízeket ismerhet meg ott az ember. Igazából ezeket mi is elkészíthetjük otthon és ha nem is lesz pont olyan, csak a kreativitásunkon múlik, hogy esetleg még talán jobb is legyen. 🙂  Ismerjünk meg most egyet a receptneked.hu jóvoltából.

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell
1 ek szójaszósz

étolaj a sütéshez

A bundához:
6 ek liszt
3 ek étkezési keményítő
1,5 tk sütőpor
1 ek olaj
1 tojás

A mázhoz:
3 ek ketchup
1-2 ek méz
1 tk szójaszós
szezámmag
esetleg chili paprika, vagy chiliszósz, ha szeretjük a csípőset

A máz hozzávalóit a szezámmag kivételével jól összekeverjük, majd félretesszük.
A csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk kevés szójaszósszal és félretesszük.
A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, megsózzuk és apránként vizet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk (kb fél-1 dl közötti mennyiség). Majd az egészet csomómentesre keverjük.
Beletesszük a csirkefalatokat és alaposan összekeverjük az egészet, hogy a húst mindenhol fedje a tészta. A bundás húsokat a felforrósított olajba szedjük és lassan arany színűre sütjük (ne süssük nagy lángon, mert a bunda könnyen megég!).kín
Papírtörlőre kanalazzuk, hogy kicsit lecsepeghessen a felesleges olaj, majd még melegen beleforgatjuk a mázba. Szórunk rá szezámmagot és alaposan összekeverjük, esetleg teszünk rá néhány paprikakarikát.

Jó étvágyat hozzá!

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .