Heni konyhájából ajánlok most egy különlegességet. Csak azok álljanak neki, akik szeretik a különleges, új ízeket és mernek kipróbálni új dolgokat. Egy igazi nyári slágert kínálok: a sörlevest. Jó sok hagymával, sajttal, pikáns, fanyar sörrel, kevés kis fűszerrel. Krémesen lágy, a sör kesernyés ízétől pedig különleges ez a leves. A laskára vágott hagymával és a nyúlósra olvadt sajttal sűrű és testes az ízvilága és az állaga egyaránt. Üdítően friss, selymes, akár főételnek is elmegy ez a recept. Nagyon hamar el lehet készíteni és kitűnően fogyasztható a tv előtt ülve a foci VB-t nézve. Ha sűrűbbre főzzük (egy kicsit több lisztet, vagy más sűrítőanyagot használunk), akkor fantasztikus mártogatóst kapunk chipsek, vagy tortilla mellé.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek vaj/margarin
- só, bors
- 1 ek liszt – gm diétában rizsliszt, vagy keményítő
- 15 dkg reszelt sajt – lm diétában parmezán, vagy növényi
- 0,5 l kesernyés sör – gm diétában kukoricasör (pl. Coronita) vagy inkább BOR!
- 0,5 l tej – lm diétában lm tej
- 0,5 – 1 l zöldség alaplé
- kakukkfű, rozmaring
Elkészítése:
A vajon dinszteljük meg a laskára vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszernövényekkel. Ha összeesett, szórjuk meg a liszttel, majd öntsük fel a tejjel. Hagyjuk besűrűsödni. Ekkor jöhet a sör és az alaplé. Forraljuk össze őket, majd a legvégén adjuk hozzá a reszelt sajtot.
Tálaláskor locsoljuk meg csepp olívaolajjal. Aki szereti, készítsen krutont hozzá és azzal kínálják. Fenséges leves, pazar egytálétel.
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: henisutneked.blog.hu








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.