Miért érdemes kipróbálni a mézes fahéj keverékét?
Már évszázadok óta ismerjük a méz és fahéj jótékony hatását. A népi gyógyászatban egészségünk védelmére sok egyszerű recept ismert. Alkalmazási módja igen széleskörű, mert csodálatos élettani hatással bír.
Íme, néhány:
- koleszterincsökkentő, így véd a szívinfarktus ellen,
- szívbetegségre,
- a húgyhólyag fertőzéseire, gomba és baktériumölő hatású
- gyomorégésre,
- puffadás csökkentő, mert a gyomor mentesül a gázoktól.
- enyhíti a savtúltengést (reflux), erre legalkalmasabb a repceméz,
- emésztési zavarokra, a zsíros ételek megemésztését megkönnyíti,
- A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát,
- bőrbetegségek kezelésére,
- immunerősítő, védi a szervezetünket a bakteriális és vírusos fertőzésektől,
- ízületi gyulladásokra,
Fahéjas méz megfázásra:
1 evőkanál langyos mézet keverjünk el ¼ teáskanál fahéjjal és 3-4 nap alatt meggyógyítja a megfázás összes tünetét, így a köhögést és az orrjáratokat is megtisztítja a váladéktól.
Gyomorpanaszokra:
Két kanál mézet keverjünk el egy kanál fahéjjal és fogyasszuk naponta.
- megakadályozza a gyomorsav túlzott termelődését.
- oldja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.
Fahéj és méz keverékével egészségesebbek és karcsúbbak lehetünk.
Fogyáshoz:
Reggel éhgyomorra, fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt igyunk meg egy mézes fahéjas italt. Fogyasszuk rendszeresen, egész biztos, hogy csökken a súlyunk. Megakadályozza a zsír lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyasztunk is. Rendszeres fogyasztása még nagyon kövérek esetében is látványos.
Jó, ha tudjuk, hogy a méz hatóanyagai 60 fok fölött elpusztulnak, ezért soha ne a forrásban lévő vízbe tegyük.








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.