Miért érdemes kipróbálni a mézes-fahéjas keveréket

posted in: Egyéb | 0

Miért érdemes kipróbálni a mézes fahéj keverékét?

Már évszázadok óta ismerjük a méz és fahéj jótékony hatását. A népi gyógyászatban egészségünk védelmére sok egyszerű recept ismert. Alkalmazási módja igen széleskörű, mert csodálatos élettani hatással bír.

Íme, néhány:

  • koleszterincsökkentő, így véd a szívinfarktus ellen,
  • szívbetegségre,
  • a húgyhólyag fertőzéseire, gomba és baktériumölő hatású
  • gyomorégésre,
  • puffadás csökkentő, mert a gyomor mentesül a gázoktól.
  • enyhíti a savtúltengést (reflux), erre legalkalmasabb a repceméz,
  • emésztési zavarokra, a zsíros ételek megemésztését megkönnyíti,
  • A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát,
  • bőrbetegségek kezelésére,
  • immunerősítő, védi a szervezetünket a bakteriális és vírusos fertőzésektől,
  • ízületi gyulladásokra,

 

Fahéjas méz megfázásra:

1 evőkanál langyos mézet keverjünk el ¼ teáskanál fahéjjal és 3-4 nap alatt meggyógyítja a megfázás összes tünetét, így a köhögést és az orrjáratokat is megtisztítja a váladéktól.

Gyomorpanaszokra:

Két kanál mézet keverjünk el egy kanál fahéjjal és fogyasszuk naponta.

  • megakadályozza a gyomorsav túlzott termelődését.
  • oldja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.

Fahéj és méz keverékével egészségesebbek és karcsúbbak lehetünk.

 

Fogyáshoz:

Reggel éhgyomorra, fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt igyunk meg egy mézes fahéjas italt. Fogyasszuk rendszeresen, egész biztos, hogy csökken a súlyunk. Megakadályozza a zsír lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyasztunk is. Rendszeres fogyasztása még nagyon kövérek esetében is látványos.

 

 

 

Jó, ha tudjuk, hogy a méz hatóanyagai 60 fok fölött elpusztulnak, ezért soha ne a forrásban lévő vízbe tegyük.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .