Védekezés a kártevők ellen ökó módon

Cserepes büdöske a kártevők ellen

Ha kertünkben minél kevesebb vegyszert szeretnénk használni. kártevők ellen, vessünk be néhány cserép büdöskét.

Konyhakertünkben az uborka, bab, tök, paradicsom, burgonya, paprika, káposztafélék közzé helyezzük el a cserepes büdöskéket és erős illata miatt messze el fogják kerülni a tetvek, kabócák, kolorádóbogarak, fonalférgek, liszteskék (üvegházi molytetűk) a kertünket.

A szúnyogok ellen is hatékonyan tudunk védekezni vele. Tegyük a terasz szélére a virágot és távol tartja a vérszívókat.

 

Illatos szappannal a kártevők ellen.

Ha a biokertészkedés híve vagyunk és nem szeretnénk permetezni az éppen érő zöldségeinket, gyümölcseinket próbáljuk ki a következő egyszerű módszert és megdöbbentő eredményt figyelhetünk meg. Vegyünk pár aromás illatú szappant és vágjuk nagyobb darabokra, ezután  tegyük néhány kisebb ruhazsákba, amelyeket lehetőleg vékony anyagból, vagy tüllből varrtunk. Ez azért fontos, hogy az illatokat jól átengedje. A szappanos zsákokat helyezzük el a védeni kívánt zöldségesbe, karókra akasztva, de a gyümölcsfa ágaira is akaszthatjuk. A maradék szappant vágjuk sokkal apróbbra, mint az előbb és hintsük be vele a növényeket és a talajukat. A szappan illata távol fogja tartani a kártevőket. A módszer lényege, hogy természetes és még is nagyon hatékony.

 

Ha többet is szeretnél olvasni a hasznos házi praktikákról, itt megteheted:

Ökó-sarok telis-tele házipraktikákkal

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .