Kókuszolaj jótékony hatása a bőrre, hajra

posted in: Egyéb, házi praktikák | 0

Mi mindenre jó a kókuszolaj?

A trópusi országokban a kókusszírt már évezredek óta emberek milliói használják. A kókuszolajat (kókuszzsírt) úgy nyerik, hogy a kókuszpálma érett húsát megszárítják és kisajtolják. A trópusi országokban különböző célokra használják, így a fogyasztás mellett gyógyszerként, gyógyhatású készítményekként is kiváló és a kozmetikai ipar kedvelt alapanyaga.

Talpunktól a hajunkig kényeztethetjük magunkat vele, hiszen kiváló arc- és testápoló és ideális még hajpakolásra is.

A kókuszolaj a tejhez hasonlóan laurinsavat tartalmaz, ezért kitűnő bőrtápláló!

Nézzük, mire használhatjuk:

  • hajpakolásra és, hajvég-ápolásra
  • szem körüli bőrfelszínre
  • Ekcémás bőrre
  • Pikkelysömörre
  • Arc- és testápolásra (extra száraz, érzékeny bőrre )
  • Terhességi csíkokra
  • Pigmentfoltokra
  • Narancsbőrre
  • Visszérre
  • Körömápolásra

Hajápolás kókuszolajjal

A kókuszolaj nagyszerű fehérjeforrása a hajszálaknak, így kiváló hajkondicionáló, széppé és fényessé varázsolhatjuk vele a hajunkat. Rendszeres használatával a fejbőr korpásodása is leküzdhető.

Az összekócolódott  haj újjá, frissé varázsolható  úgy, hogy egy kávéskanálnyi kókuszolajat tegyünk a tenyerünkbe majd simítsuk végig vele a hajunkat lehetőleg egy irányba.

A kókuszolaj és a bőrápolás

A kókuszolaj a bőr számára is nagyon fontos tápanyagforrás. Kiválóan hidratáló képességének köszönhetően az extra száraz, érzékeny bőrnek igazi ajándék. A kókuszolaj számos bőr – és testápoló krém alapját képezi. Az egész testünkön nyugodtan alkalmazhatjuk. A szem körüli érzékeny bőrt is hatékonyan ápolhatjuk vele, úgy, hogy este egy kevés kókuszolajjal masszírozzuk be a szemkörnyékét körkörös mozdulatokkal és reggelre feszesebb, simább lesz a bőrünk. Nem csak szemkörnyék ápolására alkalmas, hiszen az arcra kenve is megszabadulhatunk a ráncainktól.

Bőrbetegségek és hegek kezelése kókuszolajjal

A kókuszolaj bőrsejtregeneráló hatása miatt kiválóan alkalmas különféle bőrbetegségek és gyulladások kezelésére is. Jótékonyan hat a pikkelysömörre és az ekcémára is. A pigmentfoltokat pedig eredményesen lehet vele halványítani. A hegek, sebek gyógyulási ütemét is felgyorsítja, mert fertőtlenítő hatásának köszönhetően véd a portól és baktériumoktól. A sérült részre kenve vékony réteget képez.

Kókuszolaj a terhességi csíkok ellen

A kókuszolaj rendszeres használatával a kismamák megelőzhetik és elkerülhetik a terhességi csíkok megjelenését úgy, hogy zuhanyozás után kenjük be a hasat és lágyékot kókuszolajjal.

Narancsbőr ellen kókuszolaj és őrölt kávé keverékével

Keverjünk össze egy kiskanálnyi őrölt kávét kókuszolajjal, úgy hogy pépes állagú legyen, és zuhanyozás után masszírozzuk át a narancsbőrös testtájakat a péppel legalább 10 percen keresztül. Garantáltan kisimítja az egyenetlen bőrfelszínt.

Kókuszolaj a visszér kezeléséhez

A korai stádiumban lévő visszeres bőr kezelésében a kókuszolaj segítséget nyújthat. A problémás területet naponta kenegessük be kókuszolajjal és hamarosan megfigyelhetjük a kezelt területen a javulást.

Kókuszolaj a körömápolásban

Sokan szenvedünk a köröm körüli bőr szárazságától. Esztétikailag csúnya látvány és kellemetlen érzés is, ha körömágyunk berepedezik. Vékonyan dörzsöljük be a köröm körüli bőrt kókuszolajjal és nem fog kiszáradni, hámlani.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .