A majonéz szépségápolási előnyei

posted in: Egyéb, házi praktikák | 0

Legtöbbünk számára a majonéz csupán salátáink szerves része. Nem is gondoljuk, hogy a majonéznek számos szépségápolási előnyei is vannak. A majonéz lényegében tojássárgájából, növényi olajból, egy kicsi ecetből, vagy citromléből készül egy különleges technológiai eljárással, amely során a tojássárgájában található lecitint használjuk fel úgy, hogy a tojássárgáját hosszasan keverjük majd az olajat lassan adagoljuk hozzá és így egy sűrű masszát hozzunk létre. A majonéz gazdag E-és K vitaminban, amely nélkülözhetetlen az egészséges szöveti fejlődéshez és segíti a bőrünket puhán és fiatalosan tartani. A mai bejegyzésben felsorolom a majonéz 4 szépségápolási előnyét.

  1. Mélyen kondicionálja a hajat

Ha hajunk száraz, töredezett, fénytelen nyugodtan nyúljunk a majonézhez. A majonéz tele van növényi olajjal és fehérjével, így erős kondicionáló hatású.

Hogyan használjuk:

A majonézes pakolás előtt mossuk meg hajunkat samponnal a szokásos módon és öblítsük le, majd töröljük szárazra. Ezután vigyük fel bőségesen a majonézt a nedves hajunkra. és 3-5 percig masszírozzuk be alaposan a fejbőrünkbe. Tegyünk a fejünkre egy zuhanyzó sapkát és harminc percen keresztül hagyjuk hatni a pakolást. Végül mossuk le a majonézt samponnal és töröljük hajunkat szárazra. A kezelés hatására hajunk visszanyeri természetes fényét és erejét.

Tipp: hajtetűk ellen.

Ugye fordult már elő velünk vagy ismeretségi körünkben, hogy óvodás, iskolás korú gyermekeink hazahoztak nem kívánt élősködőket a hajukban. Első kétségbeesésünk után a hajtetűk ellen is kiválóan alkalmazhatjuk a majonézt.

Mivel a házi majonéz 85%-ban zsírt, olajat tartalmaz ezért alkalmas arra, hogy a paraziták megfulladjanak a pakolás alatt. Nem kell mást tennünk, mint, hogy kenjük fel a majonézt alapos odafigyeléssel a hajra, úgy hogy, minden szálat jól elfedjen. Fokozottan figyeljünk a nyak és fül mögötti területre Tegyünk fel egy zuhanysapkát és hagyjuk fent a pakolást 8-10 órán keresztül. A legjobb hatás elérése érdekébe fontos, hogy elég ideig hagyjuk hatni.

Végezetül, hogy megszabaduljunk az olajtól és a zsírtól alaposan mossuk meg a hajat samponnal.

  1. Megerősíti a gyenge körmöket:

Egészséges, szép körmeink nemcsak az ápoltságunkról árulkodnak, de az egészségi állapotunkat is tükrözik. Annak, hogy töredeznek, elvékonyodnak és emiatt nem növekszenek több oka is lehet. Leggyakrabban a vitaminok hiánya felelős érte, de a háztartási munkák alkalmával a takarításhoz, mosogatáshoz használt tisztítószerekben található vegyi anyagok és a gyakori kézmosáskor használt szappan is sokat árthat körmeink egészségének.

Körmeink védelmében a majonéz egy igazán hatásos, gyors házi fegyver.

Hogyan használjuk:

Elegendő egy héten kétszer vékonyan bekenni körmeinket majonézzel, úgy hogy mindenhol egyenletesen fedjen. A benne található vitaminok 5 perc alatt beivódnak a körömbe és a körömágy bőrébe és így hamar látható eredményt érhetünk el. A körmünk fényes, ragyogó lesz bőrünk pedig puha, selymes.

  1. Simává, fiatalossá teszi bőrünket:

Mivel a majonéz nagyon sok bőrbarát anyagot tartalmaz, így kiváló bőrápoló. Természetes anyagokkal segít bőrünknek a fiatalos ragyogást elérni. Kitűnő hidratáló hatásának köszönhetően növeli a bőr nedvességtartalmát és ezzel együtt csökkenti a ráncokat. A majonézben lévő tojás segíti a bőr szerkezetének intenzív megújulását, míg a citrom növeli a kollagén termelését.

Hogyan használjuk:

Gyengéden tisztítsuk meg arcunkat a szokásos módon és egyenletes rétegben vigyük fel a majonézes pakolást. Vigyázzunk arra, hogy szembe ne kerüljön. Adjunk elég időt arra (15-20 perc), hogy a hatóanyagok kiváltsák jótékony hatásukat.

Végül langyos vízzel öblítsük le arcunkról és a hidratáló krémünket masszírozzuk be bőrünkbe ezzel növelve a vérkeringést.

  1. Megnyugtatja a napozás közben leégett bőrt:

A majonéz gazdag E,és K-vitaminban, ami elősegíti a sejtek regenerálódását, hűsíti a bőrt, csökkenti a bőrpírt és gyorsítja a gyógyulást. Ezért ha túl sokáig maradtunk a napon és fájdalmasan leégtünk a majonéz kiválóan alkalmas a gyulladás csökkentésére.

Hogyan használjuk:

Kenjük be a leégett területet majonézzel és hagyjuk hatni 10 percen át, majd langyos vízzel mossuk le és gyengéden töröljük szárazra bőrünket.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .