Természetes arctisztítók a ragyogó, tiszta, fiatalos bőrért

posted in: Egyéb, házi praktikák | 0

kozmetika

 

A boltban vásárolt drága arclemosók többsége tele van vegyi anyagokkal. Ezért most próbáljunk ki néhány teljesen természetes és irritáló összetevőket nem tartalmazó arclemosót, melytől bőrünk ragyogó színt kap. Használjuk hetente egyszer és bőrünk biztosan megfogja hálálni.

Kókuszolaj

 Kókuszolaj tele van jótékony zsírokkal, melyek táplálják a bőrt, késleltetik a korai öregedés jeleinek megjelenését és segítenek semlegesíteni az oxidatív stresszt. Az oxidatív stressz hatásai a bőr öregedésében és a bőrminőség romlásában vezető szerepet játszanak.  Ez az olaj gazdag antimikrobiális hatóanyagokban, amelyek csökkentik a pattanások kialakulását. Kókuszolaj egy sokoldalúan használható termék. Kiválóan alkalmas akár smink eltávolítására, nyugtató arctisztításra és hidratálásra is.

Hogyan használjuk a kókuszolajat, mint arctisztítót?

 Tegyünk egy kis mennyiségű olajat az arcunkra, és masszírozzuk be, hagyjuk hatni legalább 30 másodpercig. Töröljük át egy puha kendővel és bőrünk üdén tisztává válik.

Almaecet

Az almaecet helyreállítja a bőr természetes pH értéket (amely körülbelül 5,5).  Kitisztítja a pórusokat, szabályozza a faggyútermelést, gyógyítja horzsolásokat, nyílt sebeket és megnyugtatja a pattanásos bőrt is. Csak úgy, mint a kókuszolaj, az almaecet is viszonylag könnyen megfizethető!.

Hogyan használjuk az almaecetet, mint arctisztítót?

Keverjünk össze 1 rész ecetet, 2 rész vízzel és töltsük egy kis üvegbe. Rázzuk jól össze, majd egy kozmetikai vattára tegyünk belőle egy kicsit és töröljük át az arcunkat. Várjuk meg, míg a bőrünk megszárad és ezután kenjük be kedvenc hidratáló krémünkkel.

Méz és citrom

 Méz és citrom is kiváló, természetes bőrápoló. Hatóanyagai nagyszerűen kiegészítik egymást. Természetes módon kiegyenlíti a bőr tónusát, nyugtatja a bőrt, csökkenti a pattanások kialakulását és visszaállítja a bőr természetes fényességét. A citromsav megöli az akne kialakulását okozó baktériumokat, eltávolítja az elhalt hámsejteket és fokozza a kollagéntermelést. Másrészt, a méz tele van antibakteriális összetevőkkel, amelyek csökkentik a bőr irritációját és a gyulladás kialakulását. Antioxidáns tartalma miatt segít semlegesíteni az oxidatív stressz hatásait is.

Hogyan használjuk a mézet és a citromot, mint arctisztítót?

Keverjünk össze egy teáskanál frissen facsart citromlevet, két teáskanál mézzel. Kenjük az arcunkra, az így kapott pépet masszírozzuk be jó alaposan bőrünkbe, majd öblítsük le langyos vízzel.

Joghurt

 Joghurt is egy ideális arctisztító, mert gazdag tejsavban és fehérjékben. A tejsav segítségével  az elhalt hámsejteket eltávolítja, szabályozza az olajtermelést és felgyorsítja a sejtek megújulását. A joghurtban lévő fehérjék összehúzzák pórusokat, csökkentik a finom ráncok kialakulását, valamint  növeli a bőr nedvességtartalmát.

Hogyan használjuk a joghurtot, mint arctisztítót?

Egy evőkanál joghurtot vigyünk fel az egész arcunkra, majd öt percen keresztül finom masszírozó mozdulatokkal dolgozzuk be a bőrünkbe. Ezután öblítsük le arcunkat meleg vízzel és töröljük szárazra.

Olívaolaj

Olívaolaj gazdag  antioxidánsokban és vitaminokban, ezáltal kiválóan táplálja a bőrt, erősíti rugalmasságát és megnyugtatja a pattanásokat. Ezen kívül az olivaolaj tele van jótékony zsírokkal, melyek táplálják a bőrt, késleltetik a korai öregedés jeleinek megjelenését, és segítenek semlegesíteni az oxidatív stressz hatásait.

Hogyan használjuk a joghurtot, mint arctisztítót?

Egy evőkanál olajat 30 másodpercig masszírozzuk be jó alaposan a bőrünkbe, majd töröljük az arcunkat tisztára egy puha kendővel.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .