Szőrlabda ellen

Tegyünk a macskaeledelbe egy teáskanál olívaolajat és ezzel „beolajozzuk” a beleket. Így azokat a szőrszálak, amiket a macska mosakodás közben lenyel, könnyedén távoznak és nem alakulnak  szőrlabdává a pici gyomrában. Ezzel kivédhetjük a szőrlabda miatt kialakult gyomor- és bélrendszeri tüneteket, székrekedést.

Bútorápolásra

Ha nem vegyszerrel akarjuk bútorainkat ápolni, hanem természetes ápoló és tisztító szerek hívei vagyunk, akkor készítsünk olívaolaj tartalmú házi tisztítószert. Keverjünk össze 1 csésze olívaolajat, 25 csepp citromfűolajjal, ¼ csésze ecettel és tegyük egy szórófejes félliteres flakonba, tegyünk bele annyi vizet, hogy a flakon tele legyen és rázzuk jól össze. (Használat előtt mindig rázzuk össze).

Szemfesték lemosás olívaolajjal

A szemünk nagyon érzékeny és az üzletekben kapható szemfesték-lemosókban sok kemikália található, ezért inkább használjuk a smink eltávolítására az olívaolajat. Tegyünk egy kozmetikai korongra néhány csepp olajat és ezzel távolítsuk el a szemfestéket. Nem csak a festéket távolítjuk el, de a szem környékét is ápoljuk közben és az apró ráncok eltűnnek.

  • Share on Tumblr