Imádom ezt a tésztát, mostanság már egyre többször kínai sült tésztával csinálom, bár valljuk be, ettől sokan idegenkednek, de higgyétek el, kiváló és igen különleges fogás a terített asztalunkon..
A recept a következő:
5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál petrezselyem
1 dl főzőtejszín
15 dkg spagetti tészta
1 ek napraforgó olaj
1 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A tésztát fogkeményre főzzük. Míg fő, elkészítjük a szószt.
Kevés, világos rántást készítünk, a fokhagymát még a liszt előtt rányomjuk az olajra. A rántást felöntjük apránként a tejszínnel, kevergetés mellett, viszont ha nincs tejszínünk, a tejföl is ízletes lesz.
Rászórjuk a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Ha megfőtt a tészta, leszűrjük és a szószra öntjük, vagy fordítva. Utána picit még pirítjuk együtt. Jó étvágyat!








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.