A borzaska egy igazi nehéz étel 🙂
Az autentikus változat az, ha készítünk egy fokhagymás, igazi tócsi (tocsni) tésztát és azzal panírozzuk be a húsokat.
Most azonban lássunk egy kicsit „lájtosabb” receptet a netről:
Hozzávalók:
40 dkg sertéstarja
2 db tojás
4 közepes db burgonya
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csipet fűszerpaprika
2 evőkanál finomliszt
A tálaláshoz
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
20 dkg füstölt sajt
Kicsit kiklopfoljuk a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk.
Lereszeljük a krumplit, néhány perc után kinyomkodjuk a levét és összekeverjük a tojásokkal, a liszttel és kevés sóval.
A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, utána a krumplis masszába, majd forró olajban ropogósra sütjük.
Kistányérban tálaljuk hozzá a fokhagymás tejfölt és a füstölt reszelt sajtot.








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.