Ez a páclé egy narancsos-mézes-gyömbéres alapú mártás. Mindegyik összetevő nagyon fontos, mert valami mást módosít a halunk ízén. A szója fűszerezést biztosít halainknak a só helyett. A lazacnak mindig szüksége van egy savra, és a narancs erre tökéletes. A méz a savasság kiegyenlítésére szolgál. A fokhagyma és a gyömbér pedig hozzáadja a tökéletes ízvilág összetettségét. Végül kis színes borsokkal megszórva még a látványt is fokozzuk. Ez a lazacos pác, tökéletes minden sütési formára. Akár roston sült lazacot, vagy sütőben készítettet csinálunk, ebben a marinált lazacban nem fogunk csalódni.
Hozzávalók:
- 1 lazacfilé
- 1 csésze szójaszósz
- 1 csésze méz
- 1 csésze narancslé
- 4 gerezd fokhagymával darált
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál színes bors
Elkészítése:
Távolítsunk el minden szálkát a filéből, ha esetleg lenne még benne, majd helyezzük egy kellő nagyságú tálba.
Egy másik kis tálban keverjük össze a szójaszószt, a mézet, a narancslét, a fokhagymát, a gyömbért és a borsot. Miután jól megkevertük, öntsük át a lazacos tálba, hogy mindenhol érje a halszeleteket. Ezután hűtőszekrényben hagyjuk marinálni, minimum 30 percig, de lehet tovább is.
Süthetjük a lazacot grillsütőn, vagy nagy serpenyőben kis vajon, vagy sütőben Ha sütőben sütjük, melegítsük elő a sütőt kb 180-200 fokra. Takarjuk le alufóliával, hogy a gőzben könnyen megpárolódjanak majd a halszeletek. Süssük 15-20 percig, Villával finoman ellenőrizhetjük.
Ha utána még kicsit pirítani is szeretnénk, akkor rövidebb ideig pároljuk.
THE BEST SALMON MARINADE requires just a handful of ingredients to bring out the best flavor in your salmon. It’s the best marinade for salmon whether you are making grilled salmon or oven baked. WRITTEN RECIPE: https://thestayathomechef.com/best-salmon-marinade/
Közzétette: Tried and True Recipes – 2018. július 22., vasárnap








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.