A prézlis karfiol is egy régi-régi étel a gyerekkoromból, amit ma már kevesen szoktak elkészíteni. Megosztok most veletek egy receptet
A recept:
1 darab karfiol
1 evőkanál vaj
kb 10 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint só
jó sok tejföl 🙂
A karfiolt rózsáira szedjük és sós, lobogó vízben puhára főzzük. Ez a forrástól számítva kb 10-15 perc. Amíg fő, egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és folyamatosan kevergetve aranyszínűre pirítjuk a morzsát. A megpuhult karfiolt leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a morzsába forgatjuk. Sok tejföllel leöntve tálaljuk.
Most, az előbb én is elkészítettem. Nem rég kaptam a boltban panggo prézlit és most azzal csináltam. Mit mondjak? Isteni lett! 🙂








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.