Ugye Te is már próbáltál édes krumpliból sült krumplit csinálni és az eredmény nem igazán sikerült. Sosem lett olyan ínycsiklandóan jó kis ropogós, mint a másik krumpliból szokott.Nos, van egy titka, a keményítő 🙂
Recept:
500 gramm édeskrumpli
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál étkezési keményítő
ízlés szerint só
Leírás:
A krumplikat megpucoljuk, megmossuk és hasábokra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.
A krumplihasábokat tálba tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal és két kézzel alaposan elkeverjük úgy, hogy mindenhol egyenletesen bevonja őket az olaj. Megszórjuk a keményítővel és nagyon alaposan megkeverjük, hogy mindenhova jusson a porból is.
Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral, és szétoszlatjuk rajta a krumplihasábokat. Fontos, hogy ne érjenek egymáshoz, ha kell, használjunk két tepsit.
A sütőben süssük ropogósra a krumplit, akkor jó, ha már itt-ott foltosodik.
Szóval, hogy is mondjam, hát jobb lett, mint gondoltam. A sütőből rögtön kivéve és úgy eszegetni isteni. Legközelebb megszórom reszelt sajttal is, csakhogy fokozzam az élvezeteket. 🙂
Jó étvágyat hozzá!








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.