Minden Húsvétkor izgulunk azon, hogy a tojások, amiket festeni szeretnénk megrepednek e főzés közben, vagy sem, megfelelő keménységűek lesznek-e és a végén sikerül-e szépen megpucolnunk .
Íme, néhány trükk, hogy mindhárom kritérium a lehető legjobban sikerüljön.
Hogyan ellenőrizzük, ha nem tudjuk, milyen friss a tojás?
Tegyük a tojást egy tál hideg vízbe.
- Ha vízszintesen süllyed el a tojás, akkor nagyon friss.
- Ha függőlegesen, akkor a legtökéletesebb a főzéshez.
- Ha feljön a víz felszínére, akkor már régi.
Hogyan előzzük meg, hogy a tojás megrepedjen?
Ehhez a főzés előtt idejében ki kell venni a hűtőből. A legmegfelelőbb hőfok a szobahőmérsékletű. Ha elfelejtettük kivenni, akkor sincs nagy baj. Tegyük egy kis időre meleg vízbe. Majd ezután tegyünk egy lábosba hideg vizet és egy evőkanál sót, majd ebbe helyezzük a tojásokat és lassú tűznél főzzük őket. Soha ne zubogjon a víz, mert úgy a tojások a hánykolódástól könnyen megrepedhetnek.
Hogyan lesz egyenletesen kemény a tojásunk?
Annyi vízben főzzük őket, amennyi teljesen ellepi a tojásainkat.
Hogyan tudjuk könnyedén meghámozni?
A már megfőzött forró tojásokat tegyük rögtön nagyon hideg vízbe. A tálalásnál így biztosan elégedettek leszünk.
Nagyon kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak!








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.