Mákos guba palacsinta :)

posted in: Egyéb | 0

Nemrég találtam ezt a receptet a StreetKitchen oldalán, először átlapoztam, aztán mégis csak visszatértem hozzá.
Nem egy bejglirecept, de valami olyasmi 🙂 Úgyis most reneszánszát éli a mákos guba, meg Karácsony is van és már néhány cukrászdában mákos guba torta is kapható.

Íme a  recept:

A palacsintához:
250 g liszt
1 ek porcukor
2 db tojás
1 csipet só
1 mk sütőpor
350 ml tej részletekben adagolva
150 ml szódavíz

A palacsinta hozzávalóit egy tálban csomómentesre keverjük (érdemes átmenni rajta egy botmixerrel is, hogy ne maradjanak pici lisztcsomók benne). Enyhén kiolajozott, tapadásmentes, teflon palacsintasütőben szépen eloszlatunk egy adag tésztát és közepes lángon 1-2 perc alatt megsütjük 1-1 perc alatt mindkét oldalát. Kisütjük az összes palacsintát. A sodóhoz a cukrot ésa lisztet elkeverjük, majd hozzáöntünk kb. 150 ml tejet és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét ésmagát a hüvelyt is (ezt a végén kivesszük), a tojássárgájákat és a maradék tejet, átkeverjük és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, besűrítjük, majd ha langyosra hűlt, bedobjuk a hűtőbe felhasználásig. A töltelékhez a kiflit apró darabokra vágjuk vagy tépkedjük, majd összekeverjük a többi alapanyaggal. A cuccos, mákos kifliket beletöltjük a palacsintába és a vaníliasodóval nyakon öntve tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Forrás: StreetKitchen

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .