Azok vagyunk, amit megeszünk?

Igen! Nem véletlenül alakult ki ez a régi népi bölcsesség. Életünk, lelkiállapotunk, hangulatunk, testünk, egészségünk és még kicsit a gondolkodásunk is nagy mértékben függ étkezési szokásainktól. Talán ez az egyik legfontosabb dolog életünkben, amit nem veszünk eléggé komolyan.

(„Egy férfi szívéhez a hasán keresztül vezet az út…” – úgy tűnik, a nem kevés cinizmussal fűszerezett népi bölcsesség sokkal mélyebb összefüggésekre mutat rá, mint azt elsőre gondolnánk – és nemcsak a férfiakra vonatkozik. „Pillangók repkednek a hasában” „Tisztára be van tojva” „Gyomorforgatóan viselkedik.” Ahogy szavak szintjén gyakran megjelenik, úgy az is sokszor előfordul, hogy szerelmes hangulatban, vagy éppen egy-egy konfliktushelyzetben az a bizonyos “belső hang” testi érzetekkel párosul, ami nem máshonnan, mint a hasunkból ered.)

Bán Mercédesz egy remek cikket írt erről. Hosszú és lelkes kutatómunkával állította össze a következő cikket, amit a Pillangósziget jóvoltából ismertem meg én is. Érdemes elolvasni!

Ja és most érdemes elolvasni a hozzászólásokat is 🙂

https://pszichoforyou.hu/bel-agy/?fbclid=IwAR0qZjWb2BikGtpY0RJ8fafGhjaQo95qmHFNNgJa0BkueJJ-IF8vxopFbAw

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .