Tabulé, a könnyed nyári mediterrán köret bulgurból

Papp Cecilia a Feminától ajánlja nekünk ezt az üdezöld tápláló nyári ételt:

A klasszikus mediterrán saláta, vagyis a tabulé akkor lesz igazán tökéletes, ha jó sok petrezselyemmel és más friss zöldséggel gazdagítod. Az étel önmagában is laktató, de grillezett húsok mellé ugyancsak ideális.

A tabulé az egyik legismertebb közel-keleti étel, igazi frissítő fogás. Nagyon gazdag lassan felszívódó rostokban, így hosszú időre eltelít. A bulgurt főzni nem, csak forrázni kell. Gazdagíthatod még uborkával és mentával is. Krumpli helyett kínáld sültek, halak mellé, de akár önmagában is kiadós.

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg bulgur
3 csokor petrezselyem
3 db paradicsom
1 csokor újhagyma
1 db citrom
1 dl olívaolaj

bors
A bulgurt rakd egy tálba, és önts rá annyi forró vizet, hogy jól ellepje. Fedd le és pihentesd körülbelül 20-25 percig. Ha már teljesen puha, szűrd le. Az újhagymát aprítsd fel, a paradicsomot vágd kis kockákra, a petrezselymet pedig jó apróra. Keverd a zöldségeket a bulgurhoz, locsold meg a citrom frissen facsart levével és az olívaolajjal. Ízlés szerint szórj rá sót és borsot. Tedd legalább egy-két órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

(Krumplihoz, rízshez, tarhonyához, nokedlihez szokott családtagjaink miatt inkább főzzük azért 5-10 percet a bulgurt, esetleg pirítsuk meg úgy, mint a tarhonyát. Könnyebben meg tudjuk szerettetni az idegenkedőkkel ezt az igazán tápláló és ízletes köretet. :))

 

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .