Miért az aszalt szilva a legjobb?

Mert az aszalt szilva nagy hatású antioxidáns.

Nem véletlen, hogy a japánok nemzeti kincsüknek tartják.

A szilva és az aszalt szilva rendkívül gazdag:

  • káliumban,
  • vasban,
  • kalciumban,
  • magnéziumban,
  • foszforban,
  • mangánban,
  • szelénben,
  • A-, B-, és C-vitaminban

Jellegzetes színanyagai az antociánok. Aszalt formájában sokkal értékesebb.

Az aszalt szilva antioxidáns tartalma erősíti az immunrendszerünket és a sejtjeinket. Védelmet nyújt a daganatos, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen és az idegrendszert is erősíti. Változó korban is hasznos, mert megerősíti a csontokat. Az egyik legjobb vértisztító. Az aszalt szilva nagy mennyiségű ásványi anyag- és vitamintartalmával segít salaktalanítani a szervezetünket, serkenti a gyomor és a bél működését. Kiváló székrekedés és aranyér megelőzésére. Székrekedésre az aszalt szilva a legeredményesebb természetes segítség. Éjszakára áztassunk be 5 szem aszalt szilvát, majd reggel igyuk meg a levét és a szilvákat is együk meg, ezzel elősegíthetjük a rendszeres, szabályos székletet, serkenthetjük vele a veseműködést is. Az aszalt szilvából a vas felszívódása rendkívül magas fokú.

Regeneráló, frissítő, kúrát is tarthatunk vele. Nyugtató hatású. A szilva valóságos B-vitaminbomba. Nagyon fontosak az idegrendszer számára, segítik az agy anyagcseréjét, ezáltal segítik elő a megfelelő gondolkodást, tanulást, valamint a memória működését.

Fogyókúrázóknak kedvező, mert a kíméletes hashajtás miatt kevesebb tápanyag tud felszívódni a belekben, így közvetetten segíti a fogyókúrát. Vízhajtó hatása miatt ugyancsak súlycsökkenést okoz. A fogyni vágyóknak további segítségére van azzal, hogy megköti a fölös zsírt is, amit így a szervezet nem raktároz el. Napi 20 dkg szilva elfogyasztása olcsó és ízletes, jó kiegészítője lehet egy fogyókúrás étrendnek.

Az aszalt szilvát az amerikai Tufts Egyetem vizsgálatában is rendkívül fontos védelmi tényezőnek minősítették az öregedéssel és az öregkorral összefüggő betegségekkel szemben. Az aszalt szilva kiemelkedően magas, 5770-es ORAC értéke több, mint a duplája az utána következő mazsoláénak.

Forrás: http://ezoterika22.hu

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .